Tuintalenten gezocht

Sinds vijf jaar bieden wij dagbesteding. Onze ervaring is dat tuinieren werkelijk iets doet met mensen. Het zijn dus niet alleen de bloemen die het doen. Tuinieren geeft ze hoop, ze kijken ergens naar uit. Ze zien het eindresultaat als de oogst geplukt kan worden en ze proeven de beloning.

 

 

 Alles uit de tuin verwerken wij in de Stek. Denk hierbij aan jam en marmelades en alle kruiden waar we thee of olie van maken. Toen ik begon had ik geen idee. Ik wilde graag tuinieren en mensen met een zorgvraag een waardevolle plek bieden. Dat de tuin ons zoveel te bieden heeft had ik toen niet voorzien. Oude kruidenboeken staan hier op de plank en worden nogal eens opengeslagen. Er is ontzettend veel te ontdekken wat planten ons geven en wat ze voor ons kunnen betekenen. Zo zijn we het hele jaar druk. En het eind is zeker niet in zicht. We worden hier alleen maar enthousiaster en leergieriger. Het is een mooie plek geworden waar ieder mens tot zijn recht komt. Dat zie je en dat voel je. Het is ongedwongen en afgestemd op ieders talent.

 

Doordat de activiteiten zich hier uitbreiden, is er een behoefte ontstaan voor een nieuwe dagactiviteit onder de noemer TuinTalent. Tuintalent biedt een dagactiviteit met een training.

Zo ontwikkelen de deelnemers tuin- en werknemersvaardigheden.

We nemen ze mee in het vak tuinieren en geven ze verantwoordelijkheden. Tuintalent start 1 september en er zijn nog plekken vrij voor dagbesteding op Erf Janz.

 

Naast alle werkzaamheden op Erf Janz willen wij ook graag mensen helpen die hulp nodig hebben in hun eigen tuin. Dit kan bijvoorbeeld zijn door ziekte of ouderdom. Tegen een kleine onkosten vergoeding komen wij u graag helpen. Heeft u de koffie dan klaar

 

Erf Janz

Rijksweg 67

3781 LT Voorthuizen

www.erfjanz.nl

 

Openingstijden Pluktuin

Vanaf zaterdag 9 juli 2022

Woensdag t/m zaterdag 

van 10.00 - 16.00 uur

Openingstijden Tuinzaak

Vanaf zaterdag 9 juli 2022

Woensdag t/m zaterdag 

van 10.00 - 16.00 uur

 

Buiten het plukseizoen 

Elke donderdag en vrijdag

Van 10.00 - 16.00 

Wildpluk workshop

Elke zaterdag in mei, juni, juli en augustus van 10.30 - 14.00 uur*
*bij voldoende aanmeldingen.

 


www.erfjanz.nl - info@pluktuinvoorjou.nl - +316 37404414